Πραγματοποιήθηκε, το περασμένο Σάββατο, 25 Νοεμβρίου, η έναρξη του «Χριστουγεννιάτικου Χωριού 2023-2024», στον Καλοπαναγιώτη.

Στις 5:00 μ.μ., οι τυμπανιστές προανήγγειλαν την έναρξη, στους δρόμους της κοινότητας. Στις 6:00 μ.μ., στην παρουσία του Υπουργού Γεωργίας και άλλων επισήμων, καθώς και ενός μεγάλου αριθμού επισκεπτών, πραγματοποιήθηκε, σε μια πανηγυρική και συνάμα όμορφη ατμόσφαιρα, η τελετή έναρξης των εκδηλώσεων.

Την είσοδο της φλόγας στον χώρο των εκδηλώσεων, που μεταφέρθηκε από την Ιερά Μονή Κύκκου, με τη συνοδεία τραγουδιού, ακολούθησαν δύο όμορφα ποιήματα και δύο τραγούδια ερμηνευμένα στη Νοηματική Γλώσσα. Ο Κοινοτάρχης, η Εκπρόσωπος του Υφυπουργείου Τουρισμού και ο Υπουργός Γεωργίας απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς και ακολούθησε το «άναμμα των φώτων». Τέλος, ο Σύνδεσμος Αποδήμων της Κοινότητας πρόσφερε κρασί και ξηρούς καρπούς στους επισκέπτες, οι οποίοι περιηγήθηκαν τον χώρο με τα 28 περίπτερα πώλησης προϊόντων.

Το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό» στον Καλοπαναγιώτη θα λειτουργήσει με ένα ποικίλο και πολύ πλούσιο πρόγραμμα, τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες, μέχρι τις 14 Ιανουαρίου 2024 (https://kalopanayiotis.com.cy/xristougenniatiko-xorio/).