ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ 2023 – 2024

Αγαπητές/οί Συνεργάτιδες/ες

Φίλοι και φίλες,

Ολοκληρώθηκε και το τρίτο «Χριστουγεννιάτικο Χωριό» μας («Χρ.Χ.»).

Μια διοργάνωση που μόνο πλεονεκτήματα έφερε στο Χωριό μας και δημιούργησε περαιτέρω προοπτικές. Μια διοργάνωση που μας έφερε πιο κοντά.

Χαιρόμασταν να βλέπουμε τους επισκέπτες μας, μικρούς και μεγάλους, να απολαμβάνουν τη συμμετοχή τους και ν’ ακούμε (και να διαβάζουμε) τα θετικά έως εγκωμιαστικά σχόλιά τους. Κατά τη διάρκεια του «Χρ.Χ.» ζήσαμε με ικανοποίηση τα δρώμενα.

Ευχαριστώ για τη συνεργασία:

  • Το Υφυπουργείο Τουρισμού (Υφ.Τ.), το Κοινοτικό Συμβούλιο (Κ.Σ.Κ.), την Ι. Μονή Αγίου Ιωάννη Λαμπαδιστή, τον Σύνδεσμο Αποδήμων, την Αστυνομία, το Casale, τους χορηγούς.
  • Όλους τους συνεργάτες (συγκροτήματα, σχολές και άτομα που έλαβαν μέρος στις διάφορες εκδηλώσεις, διαχειριστές περιπτέρων, εκπαιδευτές εργαστηρίων, τεχνικούς, εταιρείες/οργανώσεις/συνδέσμους).
  • Το προσωπικό (τις λειτουργούς και τους εργάτες -καθαριστές) του Κ.Σ.Κ..
  • Τους εθελοντές μας.
  • Όλους που, με κάθε τρόπο, βοήθησαν.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Κοινοτάρχη, για τη στοχοπροσήλωση και την αγαστή συνεργασία.

Η όποια χαρούμενη διάθεσή μας δεν μας εμπόδισε ποτέ να βλέπουμε σημεία προς βελτίωση. Οι επισημάνσεις από κάθε πλευρά μαζί με τις δικές μας παρατηρήσεις και ιδέες, μάς οδηγούσαν σε ενέργειες που έκαναν το «Χρ.Χ.» μας κάθε χρόνο και καλύτερο.

Ως προς τη διοργάνωση: Δημιουργήσαμε πέρσι μια ομάδα νεαρών εθελοντών, οι οποίοι ανάλαβαν, εναλλάξ, ως υπεύθυνοι  των εκδηλώσεων κάθε Σαββατοκυρίακου. Διατηρώντας και ενισχύοντας τον θεσμό, δημιουργήσαμε εφέτος άλλη μια ομάδα – όπως το είχαμε ζητήσει στη συγκέντρωση της 10ης Σεπτεμβρίου 2023 – της οποίας το κάθε μέλος ανέλαβε, όλο αυτό το διάστημα, σε συνεργασία μαζί μας, ένα από τους τομείς διοργάνωσης του «Χρ.Χ.». Είχαμε επίσης την σταθερή ομάδα που ήταν, και εφέτος, παρούσα σε όλες τις ημέρες (και τις καθημερινές) και σε όλες τις ώρες που χρειαζόταν. Η μάζα, τέλος, των εθελοντών βοήθησε, ανάλογα με τη διάθεση και τη διαθεσιμότητά του καθενός, στις «βάρδιες» στα διάφορα σημεία καθώς και σε άλλες απαραίτητες υπηρεσίες (βλέπε, σε παράρτημα, σχετικό κατάλογο).

Αγαπητοί μου,

Όπως μόλις πριν αναφέρθηκε, έχουμε ήδη, χρόνο με το χρόνο, αναπτύξει μια δομή στελεχών, που με κάποιες ίσως ελαφρές διαφοροποιήσεις ή/και προσθήκες και με την πείρα που έχει αποκτηθεί, είναι σε θέση να αναλάβουν τα ηνία.

Συνυπολογίζοντάς το, λοιπόν, με μια σειρά από δεδομένα, μπορώ να αποφασίσω τελεσίδικα ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες, ότι ήρθε η ώρα να παραδώσω τον ρόλο μου σε νεότερα χέρια.

Από την πλατεία, πια, από την κερκίδα, θα ενδιαφέρομαι πάντα, θα ενισχύω, θα χαίρομαι, θα χειροκροτώ.

Με ικανοποίηση πάντα θα σκέφτομαι, πως μαζί με όλους εσάς ήμουν μέρος ενός εμβληματικού, πλέον, για το Χωριό μας, θεσμού.

Κρατήστε το. Ανεβάστε το.

Σας ευχαριστώ,

Ανδρέας Φ. Μακρής

15 Ιανουαρίου 2024

Λίστα εθελοντών