Καθώς τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, η ατμόσφαιρα γεμίζει με μαγεία και παραδοσιακές αξίες. Φέτος, η ιστορική ραδιοφωνική εκπομπή του ΡΙΚ, “Εμείς κι ο Κόσμος Μας”, μεταφέρεται και στην τηλεόραση, φέρνοντας στο φως μοναδικές εικόνες και στιγμές από το Χριστουγεννιάτικο χωριό στον Καλοπαναγιώτη, καθώς και από μια συναυλία Βυζαντινής μουσικής που σίγουρα θα σας συγκινήσει.

Ο Καλοπαναγιώτης, ένας γραφικός ορεινός οικισμός, μεταμορφώνεται κάθε χρόνο σε έναν παραμυθένιο προορισμό. Τα στολισμένα σπίτια, οι φωτισμένες πλατείες και οι αρώματα των παραδοσιακών εδεσμάτων δημιουργούν ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον, που προσκαλεί τους επισκέπτες να βιώσουν το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Η εκπομπή “Εμείς κι ο Κόσμος Μας”, υπό την παρουσίαση του Λουκά Χάματσου, καταγράφει αυτές τις μοναδικές στιγμές και μας τις μεταφέρει με έναν ξεχωριστό τρόπο. Η εκπομπή, που προβάλλεται τόσο στο ΡΙΚ1 όσο και στο ΡΙΚSAT, αποτελεί μια γέφυρα μεταξύ της παράδοσης και της σύγχρονης εποχής.

Ένα από τα κορυφαία σημεία της εκπομπής είναι η συναυλία Βυζαντινής μουσικής. Η βυθιστική αυτή μουσική, με τις μελωδίες που αντηχούν αιώνες ιστορίας και πίστης, αποτελεί μια ιδιαίτερη εμπειρία. Οι ήχοι της Βυζαντινής μουσικής, που ερμηνεύονται με μαεστρία και σεβασμό στην παράδοση, αγγίζουν την ψυχή και μεταφέρουν τον ακροατή σε άλλες εποχές.

Για όσους δεν είχατε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε την εκπομπή ή να επισκεφθείτε τον Καλοπαναγιώτη, έχουμε ετοιμάσει ένα μικρό δείγμα αυτής της μαγευτικής εμπειρίας. Παρακάτω θα βρείτε ένα βίντεο από την εκπομπή, που περιλαμβάνει στιγμιότυπα από το Χριστουγεννιάτικο χωριό και αποσπάσματα από τη συναυλία Βυζαντινής μουσικής.

Ελπίζουμε αυτό το βίντεο να σας μεταφέρει, έστω και για λίγο, στην μαγευτική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων στον Καλοπαναγιώτη και να σας προσφέρει μια γεύση από την υπέροχη Βυζαντινή μουσική. Καλές γιορτές!